Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gestoomde vis met gember (China)

Gestoomde vis met gember (China)

Door: josianenijssen

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2003

Ingrediënten 4 personen


750 g snapper, schoongemaakt en schubben verwijderd
2 el geraspte gember
2 tl droge sherry
2 el sojasaus
2 el arachideolie
2 tl sesamolie
2 bosuitjes, diagonaal fijngesneden
1/2 kop pijnboompitten
1 plakje bacon, in blokjes en krokant gebakken (naar keuze)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de snapper, verwijder alle losse schubben en dep hem droog met keukenpapier. Leg de vis op een groot vuurvast bord, besprenkel hem met gember, sherry en sojasaus. Laat 30 min. in de koelkast rusten. Zet een rond cakerooster in een wok en daar een bord op. Giet voorzichtig 6 tot 8 kopjes kokend water in de wek. Dek de wok af en stoom de vis 10 min. boven kokend water.
- Controleer of de vis gaar is door met een vork een stukje van het dikste deel af te halen. Hij is gaar als het vlees gemakkelijk loskomt en mooi wit is. Zet het vuur uit en laat het deksel op de pan liggen.
- Verhit beide olien op hoog vuur in een kleine pan. Haal voorzichtig de vis van het bord in de wok. Strooi de bosui over de vis en giet voorzichtig hete olie erover. Garneer met pijnboompitten en eventueel bacon.
- Serveer met roergebakken groenten en gestoomde rijst.

Let op:
Ook uw visboer zal de vis niet van alle schubben ontdaan hebben, vooral niet rond de kop en staart. Wrijf met uw vingers over de vis en verwijder gaandeweg de schubben.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top