Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham
- Italiaans, Voorgerecht
- 0-10 min.
Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.
Ingrediënten 2 recipe.people
1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla)1/2 zakje verse basilicum a 15 g
zout
versgemalen zwarte peper
1 plak Parmaham
4 amuse lepels
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 79,76 kcal |
Koolhydraten | 7,06 g |
Eiwitten | 6,27 g |
Vetten | 2,66 g |
Bereidingswijze
Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren.
Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuiger te maken. Op smaak brengen met zout en peper.
Van Parmaham 4 dunne repen snijden. Hamreepjes in de breedte over lepels leggen.
Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen. Reepjes ham over mousse dichtvouwen.
Garneren met kleine blaadjes basilicum.
Bron
Allerhande (AH)
Serveertip
Lekker bij een glas spumante.