1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

Door: shell_seeker

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2003

Ingrediënten 2 personen


1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla)
1/2 zakje verse basilicum a 15 g
zout
versgemalen zwarte peper
1 plak Parmaham
4 amuse lepels


Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham
Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren.
Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuiger te maken. Op smaak brengen met zout en peper.
Van Parmaham 4 dunne repen snijden. Hamreepjes in de breedte over lepels leggen.
Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen. Reepjes ham over mousse dichtvouwen.
Garneren met kleine blaadjes basilicum.

Serveertip

Lekker bij een glas spumante.

Bron

Allerhande (AH)



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top