Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2003

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla)
1/2 zakje verse basilicum a 15 g
zout
versgemalen zwarte peper
1 plak Parmaham
4 amuse lepels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren.
Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuiger te maken. Op smaak brengen met zout en peper.
Van Parmaham 4 dunne repen snijden. Hamreepjes in de breedte over lepels leggen.
Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen. Reepjes ham over mousse dichtvouwen.
Garneren met kleine blaadjes basilicum.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Lekker bij een glas spumante.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 04-06-2012

Afgelopen zaterdag dit als borrelhapje gemaakt. Viel heel erg in de smaak. Ik had geen gemarineerde artisjokharten, maar gewoon een blikje uit laten lekken en zelf gemarineerd met balsamico-azijn, olijfolie en wat kruiden. Echt een hapje om vaker te maken! Bedankt, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 19-10-2010

Heerlijk hapje lijkt me. Bedankt voor het recept. Groet, Petra

arnold4 avatar
arnold4 15-02-2010

Bedankt, het was makkelijk en heel lekker met de complimenten van mijn gasten Anne-Marie

elsa_h avatar
elsa_h 26-01-2009

deze allerhande heb ik zeker gemist, dus ik neem het van jou mee bedankt.... gr Yvonne

cowi avatar
cowi 28-12-2003

Heel apart. Geserveerd op een amuselepel was het de perfecte starter van mijn 5 gangen diner.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten