Kaiserschmarren

  • Oostenrijks,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2003

Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op koude winteravonden! Per portie: 580 kcal, 33 g vet van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
150 g bloem, 1 snufje zout,
3 eieren,
1 el suiker,
200 ccm melk;
40 g boter,
40 g rozijnen,
1-2 el boter,
1 tl poedersuiker.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Klop de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat deze
30 minuten rusten. Geklopt eiwit met het deeg vermengen. Boter in een pan verhitten
en het deeg vingerdik in de pan gieten. Afgespoelde rozijnen erop strooien.
Het deeg aan de onderkant goudbruin bakken (zorgen dat het deeg niet aanbakt). Boter aan de rand van de pan in de pan laten glijden. Pannenkoek omdraaien en goudbruin bakken. De pannenkoek met twee vorken in kleine stukjes scheuren.
Nog 1 minuut laten bakken.

Serveertip

Met poedersuiker serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten