Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Gevuld Turksbrood

Gevuld Turksbrood

Door: pvangenderen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2003

Ingrediënten 4 personen


Een groot Turksbrood of per persoon een nanbrood of foccacia (voorverpakt bij de buitenlandse productenschap)
500gr gekruid gehakt
125gr gekruide magere spekjes kan ook de gewone magere spekreepjes nemen maar dan is het iets minder pittig.
400gr roerbakgroenten
1 zakje fajitja kruidenmix
1 blikje gesneden tomatenblokjes
halve grote fles of een kleine fles tomatenketchup als je echt van pikant houd kun je ook de hotketchup nemen.
1 zakje geraspte kaas oud



Simpel te maken en verasssend lekker.
Variatietip: ipv Turksbrood is ook foccaciabrood of nanbrood erg lekker, deze moeten nog wel afgebakken worden maar het moet toch in de oven dus niet van te voren doen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet je oven op 200 graden

Bereidingswijze

Snij het brood horizontaal door.
Doe de spekjes in een hapjes pan bakken. als ze bruin zijn haal je ze eruit en bak je het gehakt daarin rul als het bruin begint te worden doe je de groente erbij en bak dit op hoog vuur totdat de groente bijna beetgaar is(zorg dat er niet teveel vocht in zit als dit wel zo is moet je het even afgieten)Doe je de spekjes,blikje tomaten stukjes, het zakje kruidenmix en de tomtenketchup erbij zorg dat alles goed door elkaar heen zit en verwam het dan nog twee minuten.
Leg het onderste deel van het brood op een rooster en doe daar de vulling op strooi er dan de geraspte kaas over. Schuif het dan in de oven en gratineer het tot de kaas licht bruin begint te kleuren leg dan ook de bovenkant van het brood met de snijkant naar boven in de oven als de kaas nu lekker bruin is uit de oven halen de bovenkant op de kaaskorst leggen snijden en smullen maar.
(Als je een foccacia of nanbrood gebruikt is het wel moeilijker doormidden snijden maar geeft wel een ander accent aan het geheel het bakken blijft het zelfde.)

Serveertip

Lekkere frisse salade van tomaat,komkommmer ui en ijsbergsla.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pvangenderen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top