Gevuld Turksbrood

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2003

Simpel te maken en verasssend lekker.
Variatietip: ipv Turksbrood is ook foccaciabrood of nanbrood erg lekker, deze moeten nog wel afgebakken worden maar het moet toch in de oven dus niet van te voren doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Een groot Turksbrood of per persoon een nanbrood of foccacia (voorverpakt bij de buitenlandse productenschap)
500gr gekruid gehakt
125gr gekruide magere spekjes kan ook de gewone magere spekreepjes nemen maar dan is het iets minder pittig.
400gr roerbakgroenten
1 zakje fajitja kruidenmix
1 blikje gesneden tomatenblokjes
halve grote fles of een kleine fles tomatenketchup als je echt van pikant houd kun je ook de hotketchup nemen.
1 zakje geraspte kaas oud
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet je oven op 200 graden

Bereidingswijze

Snij het brood horizontaal door.
Doe de spekjes in een hapjes pan bakken. als ze bruin zijn haal je ze eruit en bak je het gehakt daarin rul als het bruin begint te worden doe je de groente erbij en bak dit op hoog vuur totdat de groente bijna beetgaar is(zorg dat er niet teveel vocht in zit als dit wel zo is moet je het even afgieten)Doe je de spekjes,blikje tomaten stukjes, het zakje kruidenmix en de tomtenketchup erbij zorg dat alles goed door elkaar heen zit en verwam het dan nog twee minuten.
Leg het onderste deel van het brood op een rooster en doe daar de vulling op strooi er dan de geraspte kaas over. Schuif het dan in de oven en gratineer het tot de kaas licht bruin begint te kleuren leg dan ook de bovenkant van het brood met de snijkant naar boven in de oven als de kaas nu lekker bruin is uit de oven halen de bovenkant op de kaaskorst leggen snijden en smullen maar.
(Als je een foccacia of nanbrood gebruikt is het wel moeilijker doormidden snijden maar geeft wel een ander accent aan het geheel het bakken blijft het zelfde.)

Serveertip

lekkere frisse salade van tomaat,komkommmer ui en ijsbergsla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten