1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Bier-kaasfondue

Bier-kaasfondue

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2003

Ingrediënten 2 personen


1 teentje knoflook
1 1/2 dl bier
200 gram geraspte jong belegen Edammer kaas
1 el maizena
zout en versgemalen peper
1 tl mosterd (eventueel)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de knoflook en wrijf hiermee een kaasfonduepan of kleine braadpan in. Schenk het bier in de pan en verwarm het tot het begint te bruisen. Zet het vuur laag, voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
Roer de maizena met 2 el water tot een glad papje en bind hiermee de fondue.
Breng de fondue op smaak met zout, peper en eventueel mosterd.
Serveer de fondue met Duits (zuurdesem) brood en schaaltjes met bijv. mini-maiskolfjes, augurkjes en/of plakjes worst. Met een rauwkostsalade vooraf of erbij is dit een volwaardige maaltijd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yasmina2b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yasmina2b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top