1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Koekjes
  6. Koekjes

Koekjes

Door: ghislaine000

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-02-2003

Ingrediënten


250 gram bloem, 3 dl. melk, 12,5 gram gist, 100 gram krenten en rozijnen (of twee gesnipperde appelen), tl. zout, 50 gr. roomboter.


Verder heb je nodig


Beslagkom en koekepan.


Lekkere koekjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Krenten en rozijnen wassen en snipper de appel.
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Strooi het zout langs de rand van het kuiltje. Brokkel de gist in het kuiltje en voeg onder voortdurend roeren de lauwe melk toe. Roer tot een glad beslag en voeg dan de gewassen krenten en rozijnen of de gesnipperde appel toe. Bedek de beslagkom met een doek en laat het op een lauw-warme plaats een klein uur rijzen.

Bereidingswijze

Bak van het beslag in een middelgrote koekepan, mooie ronde koekjes, die zo groot moeten zijn dat er drie van in de pan passen. Bak ze niet te vlug, zodat de koekjes goed gaar en mooi bruin worden.

Serveertip

Bestrooi de koekjes met wat poeder- of basterdsuiker en een pietsie kaneel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top