1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Pastei tutup (Indische pastei)

Pastei tutup (Indische pastei)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2003

Ingrediënten 4 personen


1 (soep)kip of kipfilet (naar smaak
25 gr djamoer koeping(*) = Chinese Champignons
25 gr sedep malam(*) (witte nachtlelie in gedroogde vorm)
200 gr worteletjes
1/2 blik doperwtjes
100 gr peultjes
1/2 spitskool
2 eieren
2 kippenbouillontabletten
3 sjalotjes


Verder heb je nodig


Vuurvaste schotel


Dit gerecht kan men als een zondagsschotel beschouwen. Het is voedzaam en makkelijk.
pastei wordt gemaakt met aardappelpuree. Deze is met kip; gehakt kan ook zie recepten andere Smullers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip gaar koken, de overgebleven bouillonm bewaren. Het kippenvlees van de beentjes ontdoen, in stkjes snijden en apart leggen. De djamoer koeping en sedep malam goed wassen en een half uur opkoken met ruim water, later dit water afgieten. De djamoer koeping en sedep malam bij de kip doen.Indien verse worteletjes worden gebruikt, deze eerst koken (pot of blik kan ook). De peultjes afhalen en schoon wassen. De spitskool in stukken scheuren. de eieren hard koken, pellen en halveren. Nu de kippenbouillon met de bouillonblokjes opkoken, de kip, de djamoer koeping en sedep malam erbij voegen en opzacht vuur laten sudderen, wanneer het aan de kook is, de worteletjes, peultjes, doperwtjes en kool toevoegen.
De gesneden sjalotjes en prei in boter fruiten en bij de overige groenten mengen. peper, suiker en ketjap nu ook er in doen. Ca. 3 minuten laten sudderen. het geheel mag niet te droog worden, maar ook niet te vochtig.

Bereidingswijze

Nu een vuurvaste schotelmet wat boter besmeren en de massa kip en groenten erin scheppen. De 4 stukjes gehalveerde eieren op gelijke afstanden op de groenten en kip-massa leggen. Hier bovenop een laag aardappelpuree (klaarmaken volgens verpakking), met paneermeel bestrooien en hier en daar een kluitje boter.

Serveertip

Pastei warm opdienen.
De djamoer koeping en sedep malam geven een pikant en uitheems smaakje aan deze pastei.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top