Dropsoep
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
*****
Ingrediënten 4 recipe.people
3 zwarte peperkorrels, 1 stokje zoethout, 50 g prei, 30 g wortel, 60 g ui, 20 g gesneden basilicum, 1 g zwart-witpoeder, 2 blaadjes laurier, 10 g roomboter, 25 g Drambuie, 8 dl kippenbouillon, 1 zakje inkt van inktvis (4 g), peper, zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 67,93 kcal |
Koolhydraten | 4,22 g |
Eiwitten | 1,10 g |
Vetten | 3,09 g |
Benodigdheden
Steelpan, mes, soeplepel, zeefVoorbereiding
Kneus de peperkorrels en het zoethout met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpan. Snijd de prei, wortel en ui in stukken van een halve centimeter dik. Kneus het basilicum licht met de handen.
Bereidingswijze
Zet de peper, zoethout, zwart-witpoeder, laurier, basilicum en de gesneden groenten in bruisende boter in een kookpan aan.
Blus af met de Drambuie, voeg de kippenbouillon toe en laat 25 min. trekken.
Knijp de inhoud van het zakje inkt boven de soep uit en roer even, laat 5 min. doortrekken.
Zeef de soep. Druk de resten goed aan met de achterkant van een soeplepel, zodat ook de sappen van de groenten in de soep komen.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.