Dropsoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.

*****

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 zwarte peperkorrels, 1 stokje zoethout, 50 g prei, 30 g wortel, 60 g ui, 20 g gesneden basilicum, 1 g zwart-witpoeder, 2 blaadjes laurier, 10 g roomboter, 25 g Drambuie, 8 dl kippenbouillon, 1 zakje inkt van inktvis (4 g), peper, zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 67,93 kcal
Koolhydraten 4,22 g
Eiwitten 1,10 g
Vetten 3,09 g
Benodigdheden
Steelpan, mes, soeplepel, zeef

Voorbereiding

Kneus de peperkorrels en het zoethout met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpan. Snijd de prei, wortel en ui in stukken van een halve centimeter dik. Kneus het basilicum licht met de handen.

Bereidingswijze

Zet de peper, zoethout, zwart-witpoeder, laurier, basilicum en de gesneden groenten in bruisende boter in een kookpan aan.
Blus af met de Drambuie, voeg de kippenbouillon toe en laat 25 min. trekken.
Knijp de inhoud van het zakje inkt boven de soep uit en roer even, laat 5 min. doortrekken.
Zeef de soep. Druk de resten goed aan met de achterkant van een soeplepel, zodat ook de sappen van de groenten in de soep komen.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten