1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse tomatenquiche

Griekse tomatenquiche

Door: xxxmiss-lisaxxx

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Ingrediënten 6 personen


6 plakjes deeg voor hartige taart,
200 gram vleesreepjes,
1 blikje Heinz tomatenblokjes(425 ml)
3 eetlepels gyroskruiden,
150 gram (feta)kaas,
100 gram zwarte olijven zonder pit,
4 eieren,
1 1/2 dl melk.


Verder heb je nodig


Oven,koekenpan en een mes en springvorm.


Ontdek meer:

Voorbereiding

1.Laat de plakjes deeg ontdooien.
2.Verwarm de oven voor op 200?C.

Bereidingswijze

1.Bak in een koekenpan met antiaanbalaag de vleesreepjes in 3 min op een matig hoog vuur goudbruin.
2.Voeg de tomatenblokjes met het vocht en de gyroskruiden toe en laat dit ca. 3 min zachtjes pruttelen.
3.Snijd de kaas in blokjes(1 cm) en de olijven in dunnen ringen.
4.Klop de eieren los met melk.
5.Bekleed een springvorm(ca. 24 cm)(eventueel ingevet en met bloem bestoven)met het deeg.Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
6.Schep het tomaten-vleesmengsel,de kaas en de olijven in de vorm.Schenk het los geklopte eimengsel erop.
7.Bak de quiche midden in de hete oven in ca. 45 min goudbruin en gaar.
8.Snijd de guiche in 12 kleine puntjes en serveer ze warm of koud.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van xxxmiss-lisaxxx
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top