Madeleines

  • Frans, Banket
  • 60-120 min.

luchtig franse cake WW 1 point

Deel dit recept

Ingrediënten
2 eieren,
90 gr suiker
geraspte schil van een citroen
1 snufje zout
100 gr bloem
1 koffielepel bakpoeder
100 gr minarine (dat is margarine van alpro)
1 koffielepel poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

vormpjes in schelpvorm

Voorbereiding

deeg moet een uur rusten!!!!

Bereidingswijze

De eieren met de suiker, de geraspte citroenschil en zout door elkaar kloppen.
Bloem, bakpoeder en de minarine toevoegen en alles tot een glad deeg roeren.
Het deeg een uur laten rusten!
Madeleine vormpjes voor 3/4 vullen met deeg en in de voorverwarmde oven op de middelste richel bij 200 gr (gas stand 3) ca 10 minuten bakken.
De afgekoelde madeleines eventueel met poedersuiker bestrooien.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vlindertje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten