indische gehaktballetjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

gekruide gehaktballetjes in een pittige saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
pond gehakt half om half- 2 beschuiten fijngeknepen-1 ei geklopt-gehaktkruiden (10 gram) voor 1 pond gehakt-2 theelepels kerrie-1 teentje knoflook-zout-peper op smaak-1 theelepel djintan-2 eetl. ketjap manis-1 eetl.tomatenketchup-1 afgestreken eetl. suiker en een beetje sambal oelek.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het gehakt mengen met de beschuit en het losgeklopte ei, daarna kruiden met de gehaktkruiden, de kerrie, knoflook,zout, peper en djintan. Daarna balletjes draaien van ong. 3 cm. De balletjes bakken in 2 eetl. boter tot ze gaar zijn en daarna het overtollige vet eraf scheppen, dan 0,5 ml. water toevoegen.Daarna 2 eetl. ketjap manis, 1 eetl. tomatenketchup, 1 afgestr. eetl. suiker een een beetje sambal toevoegen.Daarna opwarmen.

Serveertip

lekker bij bami of rijst

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tillykitty avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten