indische gehaktballetjes
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
gekruide gehaktballetjes in een pittige saus
Ingrediënten 4 personen
pond gehakt half om half- 2 beschuiten fijngeknepen-1 ei geklopt-gehaktkruiden (10 gram) voor 1 pond gehakt-2 theelepels kerrie-1 teentje knoflook-zout-peper op smaak-1 theelepel djintan-2 eetl. ketjap manis-1 eetl.tomatenketchup-1 afgestreken eetl. suiker en een beetje sambal oelek.Bereidingswijze
Het gehakt mengen met de beschuit en het losgeklopte ei, daarna kruiden met de gehaktkruiden, de kerrie, knoflook,zout, peper en djintan. Daarna balletjes draaien van ong. 3 cm. De balletjes bakken in 2 eetl. boter tot ze gaar zijn en daarna het overtollige vet eraf scheppen, dan 0,5 ml. water toevoegen.Daarna 2 eetl. ketjap manis, 1 eetl. tomatenketchup, 1 afgestr. eetl. suiker een een beetje sambal toevoegen.Daarna opwarmen.
Serveertip
lekker bij bami of rijst