1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Balletje smoor

Balletje smoor

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Ingrediënten 2 personen


250 g gehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel of 1-2 gekookte aardappels
1 eetlepel ketjap
zout, peper, 1 theelepel sambal
2 eetlepels olie
1 stick Verstegen verse kruidenmix voor Indonesisch Smoorvlees



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt in een kom met het ei, paneermeel of geprakte aardappel en voeg naar smaak ketjap, zout, peper en sambal toe. Draai er 8-10 (pingpong) ballen van.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ballen rondom bruin.

Voeg de verse kruidenmix voor Indonesisch Smoorvlees en 2 dl water toe en breng het vocht aan de kook. Laat de ballen 10-15 minuten gaar worden.

Serveertip

Vervang paneermeel door geraspte kokos of vervang de helft van het water door kokosmelk.

Strooi seroendeng of fijngesneden selderij over het gerecht

Bind de saus desgewenst met 1 tl. maizena die met 1 lepel water is glad geroerd.


Serveer met rijst en spitskool, komkommersalade of sperziebonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top