1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Een Panga-filet (soort Zeetong) ovenschotel met Wortelen

Een Panga-filet (soort Zeetong) ovenschotel met Wortelen

  • Frans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Ingrediënten 4 personen


4 Panga filets 1 ui gesnipperd 200 gram worteltjes in stukjes gesneden 2 el boter 2 tl dragon 3 eieren ? dl slagroom of koksroom ? dl appelsap of witte wijn 1 takje peterselie peper en zout



Panga filet is een soort Tongfilet die gevangen wordt bij Vietnam. Het is een waanzinnig lekkere vis die in Nederland steeds meer verkocht wordt.
Het is alleen STUKKEN goedkoper als Zeetong.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

In een pan de boter verhitten en de ui ca. 3 minuten fruiten. Wortels toevoegen. Met deksel op de pan ca. 7 ?8 minuten zachtjes smoren.
Ovenschotel invetten. Panga filet bestrooien e=met de dragon, zout en peper. Eieren splitsen. Dooiers losroeren met de slagroom
(koksroom), wijn (appelsap), zout en peper. Wortelmengsel; erdoor roeren. Peterselie er boven fijn knippen.
Eiwit stijfkloppen en door dooiermengsel scheppen. Eimengsel rond de Pangafilet scheppen, Afdekken met aluminium folie. In midden van de oven ca. 25 minuten bakken. Folie verwijderen en nog 5 minuten goudbruin laten kleuren.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top