1. Home
  2. Recepten
  3. Snelle Hussel

Snelle Hussel

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Ingrediënten 4 personen


2 kleine uien
2 tomaten
800 gram sperziebonen
3-4 verse knoflook teentjes
2 eetlepels olijfolie
? eetlepel basis voor uiensoep (flesje, Maggi)
? eetlepel ketjap manis (natriumarm)
Sambal (natriumarm) of peper


Verder heb je nodig


Wok
Knoflookpers
Schilmesje


Snelle hussel van groenten met rijst. Lekker, snel en verantwoord (geschikt voor vegetariers + zoutarm dieet).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de uien en knoflook schoon en snijd ze klein. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de puntjes van de sperziebonen af (trek de eventuele draden mee) en was de bonen. Snijd ze in stukjes van 2 cm. Voeg de sambal (of peper) en de knoflook toe.
Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de uien hierin tot ze beginnen te glanzen.
Doe dan de tomaat en de sperziebonen erbij. Schep alles een paar keer om, doe er een scheutje water en de basis voor uiensoep bij. Laat het gerecht op een laag pitje gaar worden. Haal de wok van het vuur en voeg de verse knoflook toe. Maak op smaak met een scheutje ketjap.

Serveertip

Serveer op een groot plat bord: middenin een bol rijst, waaromheen je de groentehussel serveert.

In plaats van sperziebonen kun je ook 800 gram fijngesneden spitskool of Chinese kool gebruiken. Deze laten vocht los, water toevoegen hoeft dan niet meer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top