1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Soja bonen
  6. KLEINE SPEKLAPJES IN ZOET-ZURE SAUS

KLEINE SPEKLAPJES IN ZOET-ZURE SAUS

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Ingrediënten 2 personen


350 gr magere speklapjes in kleinere stukken gesneden / 2 teentjes uitgeperste knoflook / 1 el sambal oelek / sojasaus / 1 tl gemberpoeder / zout / arachide olie om te bakken .


Verder heb je nodig


Voor de saus:// 1 el azijn of naturel sladressing / 2 el suiker / 2 el water of bouillon / 2 el sojasaus / 1 teentje knoflook uitgeperst / 1 tl maizena.



Lekker bij witte of gele rijst met boontjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de sojasaus met de fijn gesnipperde of uitgeperste knoflook de gemberpoeder met zout en sambal en leg hier de klein gesneden speklapjes in en laat het minimaal 30 min. marineren.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en bak hierin de spekjes lekker gaar en bruin tot ze licht knapperig zijn.Hou ze warm.

Maak intussen de zoetzure saus door de azijn of dressing met de suiker en sojasaus-knoflook in een pannetje aan de kook / Bind de saus met wat aangemaakte maizena

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de speklapjes in een platte schaal of bord en giet de saus er over heen.
Serveren met rijst en boontjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61


Reacties (25)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top