1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Henrike´s gevulde omelet

Henrike´s gevulde omelet

  • , Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Ingrediënten


1 dunne prei1 stengel bleekselderij in dunne plakjes? doosje shi-tkae (Chinese champignons)1 theelepel olijfolie6 eieren2 verse rode pepertjes (of zwarte peperpoeder)2 teentjes verse knoflook


Verder heb je nodig


WokDekselGardeKomKeukenpapierSchilmesje


Ouderwets lekker: rijkelijk gevulde omelet. Geschikt voor o.a.vegetariers, natriumarm en koemelkeiwit-vrij dieet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de prei en bleekselderij en snijd ze in dunne plakjes.Versnipper het rode pepertje incl. zaadjes. Wrijf de shi-takes met een stukje keukenpapier schoon en snijdt de grote exemparen in 2-en (laat de kleine heel). Verwarm de helft van de olijfolie in een wok en bak hierin de prei zacht. Bak de shi-takes kort mee. Klop met de garde de eieren met de versnipperde rode peper (of peperpoeder) en knoflook in een (grote) kom los. Voeg de bleekselderij en het groente-mengsel toe en roer dit door elkaar. Verwarm de rest van de olijfolie in de koekenpan en schenk de helft van het mengsel in de pan. Laat het ei op middelmatig vuur stollen en goudbruin bakken. Keer de omelet met behulp van een deksel en bak de andere kant lichtbruin. Laat de omelet op een bord glijden en houd hem warm met een deksel.Bak zo ook de andere omelet.Vouw de omeletten dubbel en halveer ze.

Serveertip

Lekker met een frisse, groene, naturelle salade.Vervang de prei evt. door blokjes paprika of lente-ui.Lekker met mijn sambal sperzieboontjes (natriumarm)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrike31
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top