Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Uiensoep

Uiensoep

Door: nijsen

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Ingrediënten 4 personen


- 350 gr. uien (in ringen gesneden)
- 75 gr. boter
- 30 gr. bloem
- zout en peper, versgemalen
- 1,5 liter bouillon
- 300 gr. Gruyere (150 gr. geraspt, 150 gr. in plakjes)
- dunne sneden oud brood
- half glas cognac
- 1 eidooier
- 1 glas port


Verder heb je nodig


- pan


Franse uiensoep, volgens het originele recept van Paul Bocuse (***)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

60 gr. boter smelten in een pan met dikke bodem en hierin de uiringen fruiten tot deze goudbruin zijn. Daarna met bloem bestrooien. Hierna nog 1 minuut bakken. Bouillon toevoegen, wat zout en peper. Vervolgens 30 minuten laten koken op een laag pitje.
Resterende boter smelten in soepterrine en bestrooien met de geraspte gruyere. Brood roosteren, dit eropleggen, bedekken met kaasplakken. Brood en kaas begieten met de bouillon tot alles onder staat en vervolgens gratineren in de oven.
Resterende bouillon en cognac toevoegen en vervolgens 10 minuten in de oven afmaken. Eidooier en port door elkaar roeren en toevoegen aan de soep.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top