Een TARTE TATIN van witlof , rode uien en kaas

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2003

Doordat het bladerdeeg bij het bakken over de vulling heen ligt, blijft het lekker knapperig. Heerlijk de zachte witlof en de zoete uien en de pittige kaas.
Uitstekende combinatie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Kook de struikjes witlof in ca. 10 minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Halveer ze in de lengte. Snipper de uien en fruit ze glazig in de olie. Breng op smaak met zout en peper en schep er, eenmaal van het vuur af, de helft van de kaas door. LAAT DE PLAKJES BLADERDEEG ONTDOOIEN EN KNEED ER EEN BAL VAN, SAMEN MET DE HELFT VAN DE KAAS. Rol de bal uit tot ronde lap die 4 groter is dan de bakvorm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak daarin de suiker en wat zout en peper erdoor. Leg de doorgesneden struikjes witlof met de snijkant naar beneden stervormig in de pan. Laat op hoog vuur tot de onderkant van de witlof begint te kleuren. Doe het nu over in de ovenschaal en doe er de uien over. Doe nu de lap bladerdeeg over de schaal en prik er wat gaatjes in. Strooi er het resterende kaas over..
Bak de taart in ongeveer 30 minuten tot het deeg mooi gekleurd is.


Laatste reacties

Dama1 avatar
Dama1 18-03-2013

Dit is mijn lievelingsgerecht geworden!!!!

oystercatcher avatar
oystercatcher 20-03-2009

(Affijn: 6 jaar na dato), vanavond gegeten en het smaakte fantastisch!! Wordt een herhaler. Alsnog bedankt voor dit heerlijke recept.

smikkel4 avatar
smikkel4 13-06-2005

Wat een leuk recept, eenonverwachte combinatie. Ga het zeker uitproberen! Dankjewel.

bolleke4 avatar
bolleke4 27-10-2003

mmmm, ik krijg het water al in de mond als ik het recept doorlees! ga ik zeker op 'n koude zondag uitproberen! groetjes, Nicole.

troelleke avatar
troelleke 13-10-2003

Hoi, Marianne.Neem dit recept van je mee,want het lijkt me wel lekker.Groetjes van Annie.

shell_seeker avatar
shell_seeker 06-03-2003

Hallo Marianne, Ik heb dit recept bij mijn favorieten gezet. Lijkt me heerlijk. Groetjes, Gabriella

anjakeuken avatar
anjakeuken 22-02-2003

Hoi Marianne, Lijkt me lekker en gezellig om te zien dus dit ga ik even uit proberen.Alvast bedankt en groetjes hoor!!!! ANJA.....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten