Dendermondse vlaai

  • Belgisch, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-02-2003

Deel dit recept

Ingrediënten
150 g macaronen
4 eieren
100 g witte suiker
1/2 l melk
5 sneden peperkoek
4 beschuiten
kaneel
foelie
4 speculoosjes
1 scheutje kandijsiroop
1 borrelglaasje rum

Speculoos is een Belgisch koekje, lijkt op speculaas. Ook Macaronen zijn Belgische koekjes, lijken op bitterkoekjes. Peperkoek is ontbijtkoek.
In plaats van beschuitjes kunnen 'mastellen' worden gebruikt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek macarons, peperkoek, beschuit en speculoos boven eenzelfde pan. Doe de witte (eventueel bruine) suiker, kandijsiroop, kaneel en foelie toe, en de melk en rum.
Klop de eieren even en doe erbij. Meng goed en zet op een heel zacht vuurtje zodat het mengen beter gaat.
Doe in een beboterde vuurvaste schaal, zet 15-20 minuten in een oven van 180 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten