1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. broodje slagveld

broodje slagveld

Door: lijnertje1957

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2003

Ingrediënten 4 personen


1 Turks brood
3 Ons gehakt
1 Grote ui
1 Dunne prei
1,5 Ons champignons
4 Eieren
Sla
Mayonaise of halvanaise
Curry
Zout en peper



De kinderen zijn hier stapel op en wij trouwens ook

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui en de prei in stukjes en de champignons in dunne plakjes snijden.
Een stukje boter in de pan en daarin het gehakt rullen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Daarbij de ui, prei en champignons voegen. Het geheel in ongeveer 10 minuten gaar laten bakken.
Het turkse brood opensnijden en het gebakken prutje ertussen scheppen.
Het brood weer dichtklappen, iets vochtig maken en in een voorverwarmde oven zetten tot het korstje lekker knapperig is.
Intussen de eieren koken. ( hardgekookt )
Het brood uit de oven halen, openklappen en de eieren in plakjes over het gebakken mengsel uitspreiden. Daarover wat blaadjes sla en tenslotte mayonaise en curry. Brood weer dichtklappen en in stukken snijden.

Serveertip

Servetten bij de hand houden want de vulling heeft de neiging om via de polsen naar de ellebogen te glijden.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lijnertje1957
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top