Jachtschotel uit Beieren

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Krachtig en gemakkelijk wildgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-500 g hazebouten (zonder been)
-250 g uien (grof gehakt)
-50 g doorregen spek (dobbelsteentjes)
-40 g boter
-500 g verse champignons (eventueel gehalveerd)
-250 g wortels (in plakjes)
-zout, versgemalen zwarte peper uit de molen
-1/4 l warme vleesbouillon
-fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-het vlees zo nodig van vliesjes ontdoen en in stukjes snijden

Bereidingswijze

-de spekblokjes in de boter glazig laten worden
-voeg het vlees erbij en bak dit in 10 min rondom aan
-fruit de uien 5 minuten mee
-in een ingevette vuurvaste schotel eerst een laag vlees met uien leggen, daarna een laag champignons en wortels, dan terug vlees
-op elke laag wat zout en peper strooien
-laatst de fijngehakte peterselie erop strooien
-deksel op de ovenschaal en in de hete oven plaatsen
BAKTIJD= 50 min op 200?C

Serveertip

Geef er rijst of gekookte aardappelen bij

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten