Braziliaanse kalfslever

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Een volstrekt andere manier van bereiden komt uit het vierde grootste land ter wereld..Brazilie...erg bijzonder van smaak!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE MARINADE:
-1/8 l witte wijn
-2 eetlepels citroensap
-1 ui (grof gesneden)
-1 teen knoflook (uit de pers)
-zout
-2 laurierblaadjes
-1 th lepel majoraan
VERDER:
-4 plakken kalfslever (elk 150 g)
-4 eetlepels olijfolie
-zout, witte peper
-3 bananen
-4 eetlepels rum
-2 eetlepels citroensap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-doe de witte wijn, citroensap, ui en look, iets zout, marjoraan en laurier in een kom
-doe de afgedroogde kalfslever hierin en laat 24 uur marineren (af en toe eens omdraaien)
-schil de banaan en pureer deze en meng de rum en citroensap eronder

Bereidingswijze

-droog de plakken kalfslever af
-verhit de olie in een koekepan
-bak de lever aan elke kant 3 minuten
-strooi er zout en peper over
-doe ze over op een voorverwarmde schaal
-verhit de gezeefde marinade en laat 5 min inkoken

Serveertip

Smeer de gepureerde bananen over de warme plakken kalfslever, doe de ingekookte saus erover
Geef er kerrierijst bij of wit brood

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten