Braziliaanse kalfslever
- Braziliaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een volstrekt andere manier van bereiden komt uit het vierde grootste land ter wereld..Brazilie...erg bijzonder van smaak!!!
Ingrediënten 4 personen
VOOR DE MARINADE:-1/8 l witte wijn
-2 eetlepels citroensap
-1 ui (grof gesneden)
-1 teen knoflook (uit de pers)
-zout
-2 laurierblaadjes
-1 th lepel majoraan
VERDER:
-4 plakken kalfslever (elk 150 g)
-4 eetlepels olijfolie
-zout, witte peper
-3 bananen
-4 eetlepels rum
-2 eetlepels citroensap
Voorbereiding
-doe de witte wijn, citroensap, ui en look, iets zout, marjoraan en laurier in een kom
-doe de afgedroogde kalfslever hierin en laat 24 uur marineren (af en toe eens omdraaien)
-schil de banaan en pureer deze en meng de rum en citroensap eronder
Bereidingswijze
-droog de plakken kalfslever af
-verhit de olie in een koekepan
-bak de lever aan elke kant 3 minuten
-strooi er zout en peper over
-doe ze over op een voorverwarmde schaal
-verhit de gezeefde marinade en laat 5 min inkoken
Serveertip
Smeer de gepureerde bananen over de warme plakken kalfslever, doe de ingekookte saus erover
Geef er kerrierijst bij of wit brood