Babka Wielkanocna van Jola

  • Pools, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2003

Jola is een van onze cursisten, bij haar afscheid had ze deze tulband voor ons gebakken maar eigenlijk is het een Poolse Paascake.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kopjes meel (bloem), 5 eieren, 1 kopje milde olijfolie, 1 kopje suiker, 1 kopje advocaat, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetl. snelfilterkoffie, 2 eetl. cacao
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, tulbandvorm (kan natuurlijk ook in een andere), kopje (? 125 cc), mixer, doe de koffie in een kopje met een beetje heet water, roeren en af laten koelen.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 165 graden, smeer de bakvorm goed in met olie met daar in paneermeel!

Bereidingswijze

Doe de eieren samen met de suiker in een mengkom. Begin te mixen en voeg de olijfolie toe, dan achtereenvolgens het meel, de advocaat, vanillesuiker en bakpoeder. Laat dit een paar minuten mixen. Giet dan de helft in de bakvorm.
Voeg aan de andere helft van de mix de cacao en 3 - 4 eetl. van de afgekoelde koffie toe. Even goed roeren met een lepel en daarna ook in de bakvorm. Ga nu voorzichtig met een vork een aantal malen door de 2 lagen beslag (zodat er strepen ontstaan in de lagen, marmereffect). Zet de cake onder het midden in de oven en bak hem 60 - 75 minuten (checken met een breinaald/satestokje, als het er droog uit komt is de cake klaar!)

Serveertip

Stort op een bord en laat hem afkoelen, bestuif hem met poedersuiker.

Laatste reacties

Chemistrylicious avatar
Chemistrylicious 30-03-2013

Heerlijke paastulband! Ook leuk om te maken. Danki voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten