Gebakken Witlof

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
8 kleine stronkjes witlof (of 4 grote door de helft)
panermeel
2 eieren.
peper zout eventueel andere kruiden.
boter om in te bakken
haal de kontjes van de witlof af en leg ze in kokend water.
kook de witlof tot deze gaar is.
laat de witloff evt af koelen
klop de eieren los in een diep bord
en doe de paneermeel in een diep bord.
doe kruiden bij de ei en bij de paneermeel.
haal de witlof door het ei en dan door de paneermeel.
en bak deze tot het paneermeel krokent is.
lekker bij gebvakken aardappelen en een stukkie vlees!
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

zie hierboven

Laatste reacties

Maartje228 avatar
Maartje228 04-02-2012

Hoi, De bedoeling is dat je het ei en de paneermeel in verschillende borden doet. Dus het ene bord kruiden en het andere. (Zelf zou ik alleen de paneermeel kruiden.) De witlof haal je dus eerst door het bord met het ei en daarna door de paneermeel. En hoeveel? Een laagje zodat je de witlof er lekker doorheen kunt rollen. Wat over is weggooien. Succes!

VormgeverNodig avatar
VormgeverNodig 04-02-2012

"doe kruiden bij de ei en bij de paneermeel. haal de witlof door het ei en dan door de paneermeel." Vraag 1: Hoeveel paneermeel? Vraag 2: Als ik eerst kruiden en ei bij het paneermeel moet doen, hoe kan ik daarna de witlof eerst door het ei halen en dan door het paneermeel?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten