Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Eierterrine met geitenkaas

Eierterrine met geitenkaas

Door: pauliens-verzameling

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2003

Ingrediënten 8 personen


150 g deelblokjes bladspinazie; 8 gedroogde tomaten; 10 eieren; zout; peper; 3 el olijfolie; 1 tl koenjit; 100 g geraspte belegen kaas; 2 el tomatenpuree; nootmuskaat; 100 g zachte geitenkaas; 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g);


Verder heb je nodig


Cake- of patevorm inhoud ca. 1,5 liter; bakpapier; braadslede


Lekker vegetarisch gerecht voor bij een buffet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Vorm bekleden met groot vel bakpapier.

Bereidingswijze

Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In zeef met achterkant van lepel zoveel mogelijk vocht uit spinazie drukken. Tomaten in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In grote pan olie verhitten. Ei hierin al roerend laten stollen tot romige massa. Roerei in 3 porties verdelen. Door 1 portie koenjit en helft van kaas mengen. Tomatenpuree en helft van tomaat door tweede portie mengen. Spinazie, rest van kaas, zout en wat nootmuskaat door derde portie mengen. Spinaziemengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Helft van geitenkaas erover verbrokkelen. Koenjitmengsel erop scheppen en gladstrijken. Rest van geitenkaas erover verbrokkelen. Tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bakpapier over vulling dichtvouwen. Vorm in braadslede zetten en in oven schuiven. Zoveel kokend water in braadslede schenken dat vorm voor 3/4 onder staat. Terrine in ca. 45 minuten gaar laten worden. Daarna in vorm laten afkoelen. Bieslook fijn knippen. Terrine op platte schaal storten en garneren met bieslook en rest van tomatenreepjes.

Serveertip

Bron: AllerHande 12-2002



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top