Oestersoep

  • Joegoslavisch, Soep
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
18 oesters
2 dl water
1 el citroensap
25 gr boter
1 el bloem
5 dl visbouillon
1 1/2 dl droge witte wijn
4 sneetjes geroosterd brood
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de oesters uit de schelpen.
Breng het water met het citroensap in een pannetje aan de kook en voeg de oesters toe.
Draai de hittebron laag en laat de oesters 5 minuten zacht koken.
Haal ze uit het kookvocht en snijd ze in kleine stukjes.
Houd de stukjes oester en het kookvocht apart.
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon, het kookvocht van de oesters en witte wijn toe tot een gebonden soep is ontstaan.
Laat de soep ca 3 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout.
Verdeel de stukjes oester over 4 soepborden, leg in ieder bord een sneetje geroosterd brood en verdeel de soep over de borden.

Serveer de soep onmiddellijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten