bananenbrood met dadels en walnoten

  • Goedkoop en snel, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2003

Dit heerlijk gevulde brood maak je helemaal zonder boter!

Deel dit recept

Ingrediënten
3 grote, rijpe bananen, 2 losgeklopte eieren, 175 gram suiker, 225 gram bloem, 1 tl. bakpoeder, 1 tl. zout, 50 gram gehakte walnoten, 100 gram in stukjes gehakte dadels.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bij voorkeur glazen cakevorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vorm goed in.

Bereidingswijze

Prak de bananen fijn en vermeng ze dan met de losgeklopte eieren. Roer hier de suiker door en zeef de bloem erboven met het bakpoeder en het zout. Meng dit heel goed en roer en tenslotte de gehakte noten en dadels door. Doe dit mengsel in de ingevette bakvorm.
Zet de bakvorm een uurtje in een over van 170 graden. Laat het brood vijf minuten rusten en stort 'm dan op een rooster. Je kunt het bananenbrood zowel warm als koud eten.

Serveertip

Roomboter mengen met kaneel en dit op de nog warme plakken bananenbrood smeren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten