1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Arroz con Leche

Arroz con Leche

  • Spaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2003

Ingrediënten 2 personen


5 dl melk, 1 opengesneden vanillestokje, 1 kaneelpijpje, schil van halve citroen, 100 gr dessertrijst, 75 gr suiker, 60 gr boter, 3 eidooiers, 1 tl kaneel



Arroz con Leche
Arroz con Leche
Arroz con Leche
Arroz con Leche

Rijstepap op zijn spaans!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Melk met vanillestokje, kaneelpijpje en citroenschil langszaam aan de kook brengen. Smaakmakers verwijderen en rijst in de melk strooien. Het geheel 12 minuten (of zo lang als op verpakking rijst staat) laten koken tot een zachte pap ontstaat. (let op: goed roeren om aanbranden te voorkomen). Roer boter en suiker door de pap en neem het van het vuur. Roer de eidooiers door de pap en serveer meteen.

Serveertip

Bestooien met kaneelpoeder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martinekeulen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martinekeulen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top