1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Slakken op Italiaanse wijze

Slakken op Italiaanse wijze

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-02-2003

Ingrediënten


3 tot 4 wijngaardslakken per persoon
plakjes ontbijtspek
tomaat
lente-ui
paprika
verse rozemarijn
zout en peper
knoflook uit de knijper
parmezaanse kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rol een stukje ontbijtspek om de slak tot je een mooi pakketje krijgt en herhaal dat tot alle slakken op zijn.
- Leg de pakketjes vlak onder een hete grill (of gebruik een salamander) tot het spek licht krokant is.
- Snijd ondertussen tomaat, paprika en lente-ui fijn en maak dit op smaak met de verse rozemarijn, knoflook, zout en peper.
- Leg de ingerolde slakken op een bedje van dit mengsel, strooi er wat parmezaanse kaas over en laat het gerecht nog even gratineren in de oven tot de kaas gesmolten is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top