Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saffraanrijst met lamsgehakt

Saffraanrijst met lamsgehakt

Door: marcdepester

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2003

Ingrediënten 4 personen


-1 liter gezouten water
-1/4 th lepel saffraandraadjes
-3 eetlepels kokend water
-2 uien (fijngehakt)
-fijngehakte peterselie
-6 eetlepels olie
-1/2 th lepel gehakte kummel
-1/4 th lepel kurkuma
-350 g mager lamsgehakt
-1/4 th lepel venkelzaad
-1/4 l kippebouillon



Een heerlijk rijstgerecht met een Indiaas tintje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de rijst in het gezouten water zonder deksel 10 min borrelend laten koken
-daarna op een zeef laten uitlekken
-de saffraandraadjes in een kopje doen en de eetlepels kokend water erbij gieten

Bereidingswijze

-verhit de helft van de olie en fruit de ui glazig
-strooi de kummel en kurkuma erbij en laat 1 minuutje mee fruiten al roerend
-doe het gehakt erbij en braad al omscheppend met een vork 10 minuutjes
-kruiden met wat zout
-de pan van het vuur nemen en de gehakte peterselie erdoor scheppen
-verwarm de rest van de olie in een vuurvaste schaal en doe de rijst en het venkelzaad erin en laat 2 min bakken
-daarna vermengen met de saffraan en het water
-neem 2/3 van de rijst uit de pan en strijk de bodem glad
-bedekken met de helft van het gehakt en een laag rijst erover doen
-de rest van het gehakt erop en bedekken met de laatste rijst
-de kippebouillon er langst de rand voorzichtig bijschenken
-snel aan de kook laten komen
-dek de pan af en plaats in het midden van een voorverwarmde oven
BAKTIJD= 25 min op 200?C

Serveertip

De schaal uit de oven nemen en de rijst aan de bovenkant met een vork iets losmaken en meteen serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top