Kaviaar Soezen

  • Belgisch, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2003

Hartige hapjes voor de sjieke bittertafel- dit recept is goed voor circa 30 stuks-

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR HET DEEG:
-1/8 l water
-30 g boter
-snufje zout
-100 g bloem
-3 eieren
-boter om in te vetten
-bloem om te bestuiven
DE VULLING:
-1/8 l slagroom
-75 g kaviaar (Deense viskuit)
-1 eetlepel citroensap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-in een pannetje het water met de boter en een snufje zout aan de kook brengen
-pannetje van het vuur nemen en de bloem in een keer tegelijk doorroeren tot er een bal ontstaat en de bodem van het pannetje wit uitslaat
-doe het deeg over in een kom
-een voor een de eieren erdoor roeren
-een bakblik invetten en bestuiven met wat bloem
-vul de slagroomspuit met het deeg
-spuit bergjes van 3 cm hoog op afstyanden van 3 cm onderling op het bakblik
-schuif het bakblik in het midden van de hete oven
BAKTIJD= 30 min op 220?C

Bereidingswijze

-de soezen uit de noven nemen en op een rooster zetten en meteen een dekseltje afknippen en laten afkoelen
-door de stijfgeklopte slagroom de kaviaar en het citroensap roeren
-vul de soezen pas , vlak voor het serveren (anders worden ze te week)

Serveertip

De gevulde soezen terug voorzien van hun afgesneden hoedje

Laatste reacties

stuntje avatar
stuntje 18-02-2003

ik neem je soezen mee hoor... groetjes maartje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten