1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-02-2003

Ingrediënten


*500/600 gr. licht doorregen runderlappen
*7 a 8 el kokos
*zout
*2 uien
*3 teentjes knoflook
*3-4 tl sambal oelek
*1,5 tl djahe
*1,5 tl serehpoeder
*0,5 tl laos
*1 el ketoembar
*0,5 tl koenjit



Pittig indisch rundvleesgerecht.
Recept geplaatst door Ed Rietdijk in ng nl.culinair

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bij voorkeur een dag tevoren bereiden
Leg de klapper in een kom en schenk er een halve liter kokend water bij. Laat dit 5-8 minuten staan. Doe alles over in een fijne zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht (santen) uit.

Bereidingswijze

-Snijd het vlees in grote dobbelstenen, bestrooi het met zout
-Snipper de uien ragfijn en pers de knoflookteentjes
-Breng de santen aan de kook
-Roer de uien, knoflook, sambal oelek, djahe,
serehpoeder, laos, ketoembar en koenjit erdoor
-Dan het vlees erbij, breng opnieuw aan de kook
-Vuur lager. Leg een deksel op de pan en laat het vlees zachtjes gaarkoken (ongeveer 1-1,5 uur)
-Neem 15 minuten voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan en laat ten minste een derde van het vocht verdampen
bewaren

Serveertip

Dien het vlees op in een voorverwarme schaal.
Lekker met sambal goreng telor, sambal boontjes, atjar tjampoer, seroendeng en gebakken uitjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wenn


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wenn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top