1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. dukkah

dukkah

  • Turks, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-02-2003

Ingrediënten


150 gr zoute cashewnoten. 50 gr sesamzaadjes.2 tl gemalen komijn,2 tl gemalen djinten,2 tl gemalen ketoembar(gemalen koriander) 2 tl paprikapoeder, 2 tl koenjit.



Een cashewnotendip. waanzinnig lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster in een droge koekenpan de noten en de zaadjes lichtbruin.
voeg de kruiden toe en laat het nog even meebakken totdat het lekker gaat geuren. spreid op een bord en voeg een beetje zout toe. laat het afkoelen en maal het voorzichtig grof in de keukenmachine.

Serveertip

Serveer dit met stokbrood ingesmeerd met wat olijfolie en dip het stokbrood dan in de dukkah.
wijntje erbij. mijn liefje wat wil je nog meer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top