1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: recepten_van_omalidy

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2003

Ingrediënten 8 personen


4 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes, fijngesneden
5 lente-uitjes, in heel dunne ringen
1 rode paprika, in heel kleine blokjes
1 gele paprika, in heel kleine blokjes
5 teenjtes knoflook, geperst
3 eieren
zout
cayennepeper
1 theelepel komijn
1 theelepel piment (of sambal) oelek
? theelepel nootmuskaat
3-4 eetlepels tomatenketchup
1,5 kg gehakt (gelijke delen runder-, kalfs- en varkensgehakt)
50-100 gr vers broodkruim
Ca. 200 gr mager ontbijtspek, in lange dunne plakken
Blaadjes laurier
Takjes rozemarijn


Verder heb je nodig


Braadslede, ingevet


Het krokante spekkorstje is niet alleen erg lekker, maar zorgt er ook voor dat het gehaktbrood niet uitdroogt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 C. Vorm het gehakt tot een brood en leg het in de braadslede.
Leg de plakken spek over het gehaktbrood en stop de uiteinden van het spek eronder. Steek wat takjes rozemarijn en blaadjes laurier in het gehaktbrood en bak het brood ca. 15 minuten in het midden van de oven. Zet de oven terug naar 175 C en bak het gehaktbrood nu nog 1-1,5 uur.

Tags

Serveertip

Serveer het gehaktbrood met de rest van het groentenmengsel.



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top