500gr. rundvlees / 2 laurierblaadjes / peper&zout naar smaak / 1 winterpeen / 250gr.wittekool / 2 dikke aardappels / 1 koolrabi / 30gr. boter / 3 tomaten / 4 eetl. fijn gehakte peterselie.
Groet pan
Heerlijk soep voor op een koude winterdag.
Schil de aardappels en koolrabi en snij ze in blokjes
Maak de ui schoon en snipper ze
Maak de wortel schoon en snij in plakjes
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en breng het met de laurierblaadjes ,1 1/2l. water peper zout aan de kook.
Schep het schuim er met een schuimspaan vanaf en laat het vlees 1 1/2 uur op een laag vuur trekken.
Fruit in tussen de ui en wortel op een laag vuur als het vlees gaar is voeg dan de fijngesneden kool toe als het weer kookt doe je de rest erbij (niet de tomaten en peterselie) laat het geheel nog zo'n 20min. koken niet het vuur te hoog zetten. doe in de tussen tijd de tomaten pellen en verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes.
Als de soep klaar is verwijder dan het laurierblad en doe er dan de stukjes tomaat en de verse peterselie bij en dien het meteen op .
Eet hierbij een lekker stuk brood bij leifst zwartbrood (bruin mag ook)
Dit recept is ontstaan door allemaal restjes.
orphan 24-07-2003
Hoi Lilian.
Heb jou recept meegenomen.
Ga het zeker deze winter eens proberen.
Bedankt Vroni.