1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Witte koolsoep

Witte koolsoep

  • Multi-cultureel, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2003

Ingrediënten 4 personen


500gr. rundvlees / 2 laurierblaadjes / peper&zout naar smaak / 1 winterpeen / 250gr.wittekool / 2 dikke aardappels / 1 koolrabi / 30gr. boter / 3 tomaten / 4 eetl. fijn gehakte peterselie.


Verder heb je nodig


Groet pan


Heerlijk soep voor op een koude winterdag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en koolrabi en snij ze in blokjes
Maak de ui schoon en snipper ze
Maak de wortel schoon en snij in plakjes

Bereidingswijze

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en breng het met de laurierblaadjes ,1 1/2l. water peper zout aan de kook.
Schep het schuim er met een schuimspaan vanaf en laat het vlees 1 1/2 uur op een laag vuur trekken.
Fruit in tussen de ui en wortel op een laag vuur als het vlees gaar is voeg dan de fijngesneden kool toe als het weer kookt doe je de rest erbij (niet de tomaten en peterselie) laat het geheel nog zo'n 20min. koken niet het vuur te hoog zetten. doe in de tussen tijd de tomaten pellen en verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes.

Serveertip

Als de soep klaar is verwijder dan het laurierblad en doe er dan de stukjes tomaat en de verse peterselie bij en dien het meteen op .
Eet hierbij een lekker stuk brood bij leifst zwartbrood (bruin mag ook)
Dit recept is ontstaan door allemaal restjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liliannepartouns


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liliannepartouns
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top