1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. zuurkoolgoulash

zuurkoolgoulash

Door: soerkje

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2003

Ingrediënten 4 personen


300 gram hamlappen
peper, zout
2 uien
1 teentje knoflook
1 rode paprika
25 gram margarine
1 theelepel goulashkruiden of paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel kummel of karwijzaad
500 gram zuurkool
1 klein bekertje zure room (125 ml)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd ze klein. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de paprika in blokjes Verwarm de margarine in een Braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Fruit de uien en de knoflook kort mee. Voeg de blokjes paprika, de goulashkruiden, de tomatenpuree, het karwijzaad en 2 dl water toe en stoof het gerecht 20 minuten. Meng de zuurkool er door en stoof het gerecht nog 5 minuten.

Serveertip

Geef de zure room er apart bij.
Lekker met aardappelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soerkje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top