Devil's Food Cake (chocoladetaart)

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2003

Deze taart is bepaald niet bedoeld voor degenen onder ons die echt caloriearm willen eten! Pas op: verslavend!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* 120 gram pure chocolade
* 3 dl melk
* 225 gram lichtbruine basterdsuiker
* 1/2 theelepel zout
* 150 gram boter op kamertemperatuur
* 225 gram kristalsuiker
* 3 eieren
* 1 theelepel vanille-essence
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 1 zakje bakpoeder




Voor het glazuur:
* 225 gram pure chocolade
* 1,75 dl zure room
* 1/2 theelepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee taartvormen van 20/23 cm doorsnee met bakpapier. Smelt de chocolade met (op 4 eetlepels na) de melk, basterdsuiker en eierdooier in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water. Verhit al roerend tot een glad en dik mengsel. Zet vervolgens het geheel weg en laat het afkoelen.




Zeef intussen het bakmeel met het bakpoeder en zout boven een kleine kom en zet weg.




Klop de boter met de kristalsuiker licht en luchtig met een mixer. Klop er een voor een de hele eieren door. Klop er ook de vanille-essence door. Klop op de laagste stand van de mixer het bloemmengsel om en om met de rest van de melk door het botermengsel. Begin en eindig met het bloemmengsel. Schep er het chocolade mengsel door tot alles perfect gemengd is.




Verdeel het cakebeslag over de twee taartvormen. Zet 30 tot 40 minuten in de oven tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt. Laat de taarten daarna eerst 10 minuten afkoelen. Stort de taarten uit de vormen en laat ze verder op een rooster afkoelen.




Smelt voor het glazuur de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water of in de bovenkant van een au bain-mariepan. Neem de kom van de warmtebron en schep er de zure room en het zout door. Laat het glazuur iets afkoelen.




Zet een taart op een taartschaal en besmeer met 1/3 van het glazuur. Leg er de tweede taart op. Besmeer met de rest van het glazuur over de zijkanten en bovenkant en maak er een decoratief patroon in.

Serveertip

Mocht je er van houden (zoals ik) om een wat dikkere laag tussen de twee helften en bovenop te doen, dan kun je de ingredienten van het glazuur dubbel nemen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nathan2000 avatar
nathan2000 28-04-2003

Er staat nergens hoeveel bakmeel er in het recept moet :-( Staat alles op het aanrecht wil ik bakken, kan ik niet meer verder. Marielle

paulbrussel avatar
paulbrussel 17-02-2003

"Deze taart is bepaald niet bedoeld voor degenen onder ons die echt caloriearm willen eten!" - zit er voor mij dus niet in! :-)

orphan avatar
orphan 17-02-2003

Chocolade + cake = meegenomen! :-)

devilwoman avatar
devilwoman 16-02-2003

Meegenomen Ray! Lijkt me lekker en de naam staat me wel aan ;-).

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 15-02-2003

Ga ik maken, zeker na jouw enthousiaste verhalen....wel schattig te weten dat je hem op Valentijnsdag at ;-) De naam vind ik enigszins debiel (mag ik dat zeggen ?;-)). Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten