1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Lamskarbonaadjes op z'n Grieks

Lamskarbonaadjes op z'n Grieks

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2003

Ingrediënten 6 personen


6 flinke lamskarbonades
vers gemalen zwarte peper en wat zout
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
6 velletjes grieks "phylo"-deeg
(indien niet verkrijgbaar is zeer dun uitgerold bladerdeeg te gebruiken)
gesmolten boter
75 gr. pate foie gras, in 6 rondjes gesneden
Voor het kruidige championmengsel:
1 eetlepel boter
1/2 ui in zeer kleine stukjes gehakt
50 gr. fijn gehakte champions
50 gr. gekookte ham in zeer kleine stukjes gehakt
vers gemalen zwarte peper en wat zout


Verder heb je nodig


Koekenpan
Oven
Bakblik


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bestrooi de lamskarbonades met vers gemalen peperen wat zout en bak ze 2-3 minuten per zijde in een heet mengesel van boter en olijfolie. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
2. Maak intussen het kruidige championmengsel klaar. smelt daartoe de boter in een pan en bak hierin de stukjes ui glazig. Voeg de stukjes champion erbij en laat deze ook zachtjes bakken.Voeg er vervolgens de stukjes ham bij en breng het mengsel op smaak met peper en wat zou't. Laat het afkoelen.
3. Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 gr.
4. Neem telkens 1 velletje van het deeg en vouw het dubbel tot een rechthoek. Bestrijk het zorgvuldig met gemolten boter. Leg er een rondje pate midden op en bedek dit met een eetlepel van het kruidige championmengsel. Leg hierna het het karbonaadje met het vlezige deel bovenop het champion-mengsel. Vouw vervolgens de lange zijden van het deeglapje over het karbonaadje heen en buig de korte kanten naar het midden om.Bestrijk het pakketje met gesmolten boter en druk het deeg stevig aan rond het vleesje zodat dit netjes verpakt zit. Leg de deegpakketjes op een bakblik, met de naad van het deeg naar onderen gericht, en bestrijk het nogmaals met gesmolten boter.
5. Laat de pakketjes gedurende 25-30 minuten in de oven bakken, zodat ze mooi opgeblazen en goudbruin van kleur zijn.
Dirct opdienen

Serveertip

Lekker met zilvervliesrijst en een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van svissers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van svissers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top