Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2003
  • Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

    Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

    Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

  • Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

    Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

    Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

  • Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

    Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

    Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

De tortilla's worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die maak je zelf!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui; 500 g rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1 teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's (kant-en-klaar)

voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2 el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie en bak het gehakt rul met komijn, een geperst teentje knoflook, chilipoeder en peper en zout. Verwarm de oven voor op 170 graden. Begin intussen met de saus. Verhit de olie en verwarm de tomaten op sap met tomatenpuree, gehakte Spaanse peer, geperste knoflook, koriander, zout en suiker. Laat het gerecht 5 minuten zachtjes inkoken.

Bereidingswijze

Schel 1/4 deel van de saus door het gehakt. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla's, iets opzij van het midden. Rol de tortilla's op en leg ze met de naad aan de onderzijde in een ovenschaal. Giet de rest van de saus erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet het gerecht ca. 15 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Tip: Vervang de tortilla's door taco's. Zet de lege tacoschelpen bij het opwarmen in de oven op de open kant zodat ze niet dichtgaan waardoor het vullen daarna gemakkelijker wordt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

JeroenDeKort avatar
JeroenDeKort 20-03-2018

Het was bij ons vechten om het laatste stukje. Volgende keer wel een beetje salade erbij.

Johan87 avatar
Johan87 25-08-2016

Ik ga dit maken, bedankt voor het recept.

Harry66 avatar
Harry66 26-05-2014

Was erg lekker, ga het vaker maken. Heb er ook paprika, mais en chilibonen door gedaan. Bedankt, Harry.

nina68 avatar
nina68 13-03-2012

Vandaag voor het eerst gemaakt en het smaakte heerlijk! Zelf nog wel een salade erbij gemaakt. En de volgende keer wil ik wat exstra toevoegen zit te denken aan een paprika of mais of kidneybonen.

paulien_e avatar
paulien_e 12-04-2011

Erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar. In verband met de kinderen heb ik maar 1/2 pepertje gebruikt.

temster avatar
temster 25-02-2010

Ik heb het ook onlangs gemaakt en vanavond ga ik het weer maken. Het is echt een ontzettend lekker recept!!!

spitsmuisje avatar
spitsmuisje 16-05-2003

Ik heb dit laatst gemaakt en vond het erg lekker! Vooral de saus: die was echt geweldig! Ik ga dit zeker vaker eten. Groetjes, Eva

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten