1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

Door: pauliens-verzameling

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui; 500 g rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1 teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's (kant-en-klaar)

voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2 el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g geraspte kaas


Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

De tortilla's worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die maak je zelf!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie en bak het gehakt rul met komijn, een geperst teentje knoflook, chilipoeder en peper en zout. Verwarm de oven voor op 170 graden. Begin intussen met de saus. Verhit de olie en verwarm de tomaten op sap met tomatenpuree, gehakte Spaanse peer, geperste knoflook, koriander, zout en suiker. Laat het gerecht 5 minuten zachtjes inkoken.

Bereidingswijze

Schel 1/4 deel van de saus door het gehakt. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla's, iets opzij van het midden. Rol de tortilla's op en leg ze met de naad aan de onderzijde in een ovenschaal. Giet de rest van de saus erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet het gerecht ca. 15 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Tip: Vervang de tortilla's door taco's. Zet de lege tacoschelpen bij het opwarmen in de oven op de open kant zodat ze niet dichtgaan waardoor het vullen daarna gemakkelijker wordt.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top