Gehaktschotel Mexicaans
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Weinig vet bevattende Mexicaanse schotel.
Ingrediënten 4 recipe.people
1? pond gehakt; 1 zakje Tex-Mex kruiden; 4 eetlepels zoete Chilisaus; 100 gr. Nacho's of Dorito's; 3-4 tomaten; 2 grote uien; 250 gr. champignons; 2 paprika's; 150 gr. geraspte kaas; ? kopje water; 2 eetl. olijfolie; 1-2 teentjes knoflook; 3 eetl. marsala.Benodigdheden
Wok; Hapjespan; Rechthoekige ovenschaal; Houten spatel; Keukenrol.Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180?; Tomaat en de champignons in schijfjes snijden; Paprika ontdoen van zaadlijsten en in kleine stukjes snijden; Uien en teentjes knoflook in kleine stukjes snijden.
Bereidingswijze
Gehakt in de wok, zonder toevoeging van olie of braadproduct licht rul bakken; Met de spatel het gehakt tegen de rand van de wok leggen en het gehaktvet met het keukenpapier opdeppen en verwijderen: ? kopje water en Tex Mex kruiden toevoegen en met het gehakt door elkaar roeren; Wok van de hittebron afhalen en olijfolie in de hapjespan verhitten; Ui, champignons, paprika en knoflook in de hapjespan fruiten; Marsala toevoegen en mengen; Tomaatschijfjes op de bodem van de ovenschaal leggen: Nacho's verkruimelen en over de tomaten strooien; Gefruite groentenmix bij het gehakt voegen, chilisaus erbij doen en goed mengen; Alles vanuit de wok in de ovenschotel overbrengen en glad strijken; Geraspte kaas over de gehaktschotel verdelen en 15-20 minuten in de oven verwarmen.
Serveertip
Eventueel serveren met notenrijst.