Gehaktschotel Mexicaans

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Weinig vet bevattende Mexicaanse schotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1? pond gehakt; 1 zakje Tex-Mex kruiden; 4 eetlepels zoete Chilisaus; 100 gr. Nacho's of Dorito's; 3-4 tomaten; 2 grote uien; 250 gr. champignons; 2 paprika's; 150 gr. geraspte kaas; ? kopje water; 2 eetl. olijfolie; 1-2 teentjes knoflook; 3 eetl. marsala.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok; Hapjespan; Rechthoekige ovenschaal; Houten spatel; Keukenrol.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180?; Tomaat en de champignons in schijfjes snijden; Paprika ontdoen van zaadlijsten en in kleine stukjes snijden; Uien en teentjes knoflook in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Gehakt in de wok, zonder toevoeging van olie of braadproduct licht rul bakken; Met de spatel het gehakt tegen de rand van de wok leggen en het gehaktvet met het keukenpapier opdeppen en verwijderen: ? kopje water en Tex Mex kruiden toevoegen en met het gehakt door elkaar roeren; Wok van de hittebron afhalen en olijfolie in de hapjespan verhitten; Ui, champignons, paprika en knoflook in de hapjespan fruiten; Marsala toevoegen en mengen; Tomaatschijfjes op de bodem van de ovenschaal leggen: Nacho's verkruimelen en over de tomaten strooien; Gefruite groentenmix bij het gehakt voegen, chilisaus erbij doen en goed mengen; Alles vanuit de wok in de ovenschotel overbrengen en glad strijken; Geraspte kaas over de gehaktschotel verdelen en 15-20 minuten in de oven verwarmen.

Serveertip

Eventueel serveren met notenrijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peter_verstappen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten