Hazenbout in rode wijnsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Hazenbout in rode wijnsaus

    Hazenbout in rode wijnsaus

    Hazenbout in rode wijnsaus

Verrukkelijke manier om hazenbout klaar te maken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Marinade: 2 gehakte uiten, 1 kruidnagel, 1 blaadje laurier, 0,5 eetl. gedroogde tijm, 0,5 dl. wijnazijn, grof gemalen peper, 1 kaneelstokje of gemalen kaneel en 0,5 ltr. rode wijn.
Verder: 2-4 grote hazenbouten, 100 gr. boter, 50 gr. spek in blokjes, 3 eetl. bosbessenjam of bosvruchtenjam, 2 eetl. bloem, 60 gr. tomatenpuree, zout, peper.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 599,28 kcal
Koolhydraten 21,44 g
Eiwitten 4,55 g
Vetten 44,51 g

Voorbereiding

24 uur van tevoren: Maak de marinade en leg de hazenbouten erin. Plaats in de koelkast gedurende 24 uur in een afgesloten schaal.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade, vang het vocht op.
Verwarm de boter met het spek in de pan, bak hierin de haas rondom bruin. Haal de haas uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de jam, bloem en puree door het bakvet. Giet de marinade erbij en roer tot het glad is. Leg de hazenbouten terug in de pan en breng het mengsel aan de kook. Sluit de pan en laat de haas zeker 2 uur op een lage stand pruttelen. Klop op het laatst evt. nog wat boter door de saus en maak af met peper en zout.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree en rode kool!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilma_hoeve avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten