Hazenbout in rode wijnsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Verrukkelijke manier om hazenbout klaar te maken!
Ingrediënten 4 personen
Marinade: 2 gehakte uiten, 1 kruidnagel, 1 blaadje laurier, 0,5 eetl. gedroogde tijm, 0,5 dl. wijnazijn, grof gemalen peper, 1 kaneelstokje of gemalen kaneel en 0,5 ltr. rode wijn.Verder: 2-4 grote hazenbouten, 100 gr. boter, 50 gr. spek in blokjes, 3 eetl. bosbessenjam of bosvruchtenjam, 2 eetl. bloem, 60 gr. tomatenpuree, zout, peper.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 599,28 kcal |
Koolhydraten | 21,44 g |
Eiwitten | 4,55 g |
Vetten | 44,51 g |
Voorbereiding
24 uur van tevoren: Maak de marinade en leg de hazenbouten erin. Plaats in de koelkast gedurende 24 uur in een afgesloten schaal.
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade, vang het vocht op.
Verwarm de boter met het spek in de pan, bak hierin de haas rondom bruin. Haal de haas uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de jam, bloem en puree door het bakvet. Giet de marinade erbij en roer tot het glad is. Leg de hazenbouten terug in de pan en breng het mengsel aan de kook. Sluit de pan en laat de haas zeker 2 uur op een lage stand pruttelen. Klop op het laatst evt. nog wat boter door de saus en maak af met peper en zout.
Serveertip
Heerlijk met aardappelpuree en rode kool!