1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lamsfilet met tomatencoulis en gevulde venkel

Lamsfilet met tomatencoulis en gevulde venkel

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-02-2003

Ingrediënten 4 personen


4 lamsfilets
100 gr gezeefde tomaten
1 dl rode wijn
0,5 dl room
2 el olijfolie
1/2 koffielepel rozemarijn
peper en zout[colr=blue]
Voor de gevulde venkel[/color]
2 kleine venkelknollen
8 stukken gedroogde tomaat
1 sjalot
1 el paneermeel
1 el olijfolie
peper en zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

- Breng 1 l licht gezouten water aan de kook en leg er de middendoor gesneden venkelknollen in, laat 10 a 12 minuten zachtjes koken, laat uitlekken (hou 0,5 l kookvocht opzij)
- Hol de venkels uit, tot op 2 a 3 bladeren na, verwijder ook de harde kern tot bijna aan de rand.
- Snij het venkelvlees heel fijn en snij ook de gedroogde tomaten in stukjes.
- Snipper de sjalot en laat ze glazig stoven in 1 el olijfolie, doe er de stukjes gedroogde tomaat en het venkelvlees bij. Kruid met peper en zout en laat al roerende 1 a 2 minuten stoven.
- Schik de uitgeholde venkelhelften in een ovenschotel en kruid lichtjes met peper en zout.
- Vul ze met de gestoofde bereiding en kruid met een snuifje rozemarijn.

Bereidingswijze

-----(15 minuten)
- Verhit de olijfolie in een braadpan en leg er de lamsfilets in, laat 6 a 7 minuten bakken, draai ze om en laat ook de andere kant nog 5 minuten bakken, kruid met peper en zout.
- Bestrooi intussen de venkelknollen met het paneermeel en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200?C.
- Haal de gebakken lamsfilets uit de pan en hou ze warm.
-Maak de braadresten los met het venkelkookvocht en de rode wijn. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 2 minuten goed doorkoken.
- Voeg de room toe en laat nog heel even goed doorkoken.
- Snij het vlees in schuine sneden. Schik op elk bord enkele sneetjes vlees en een halve gevulde venkel. Lepel er de saus rond en serveer met aardappelgratin.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top