Kerriesoep

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2003

pittige maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien* 2 tenen knoflook* 2 eetl. olie* 1 theelepel gemberpoeder* 4 volle theelepels kerriepoeder* mespunt cayennepeper( 3/4 liter kippenbouillon (blokje)* 200 gr. kipfilet* 200 gr. sperziebonen* 1/2 rode paprika* 125 gr. champignons* 1 blik ongezoete kokosmelk (400 gr) 1/2 citroen of 4 eetlepels citroensap* 50 gr chinese eiermie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de ui/knoflook en snipper ze fijn en in olie fruiten. Sperziebonen schoonmaken en in 2-3 stukjes snijden. Paprika wassen en in kleine blokjes snijden. Champignons in plakjes snijden (met eiersnijder).

Bereidingswijze

Zet de hittebron laag en laat de knoflook even mee fruiten, gebruik die tijd om het gemberpoeder, de kerrie en de cayennepeper door de uiensnippers te roeren. Leg de kipfilet op de uiensnippers in de pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, en laat de kipfilet op zacht vuur met deksel op de pan ca. 15 min. koken. Kipfilet uit de bouillon halen en de boontjes erin doen, en weer aan de kook brengen en zachtjes verder laten koken. Een steelpan met ca 1 liter water aan de kook brengen. De mie (breken) en in de pan doen als het water kookt. Deksel op de pan doen en de hittebron uitzetten. Als de mie gaar is even kort onder de koude kraan spoelen en uit laten lekken.

Serveertip

Intussen kipfilet in stukjes snijden en met groente bij de bouillon doen en nog 5 min. laten koken. Mie en kokosmelk bij de bouillon, kip en groente in de pan doen en op smaak brengen met cayennepeper en zout. Geef er plakjes citroen bij of roer citroensap naar smaak erdoor.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten