1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse kikkererwtensoep

Italiaanse kikkererwtensoep

Door: snert_site

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2003

Ingrediënten 4 personen



* 250 gram kastanjechampignons
* 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix
* 2 blikken kikkererwten a 400 gram
* 2 eetlepels olijfolie
* 150 gram gerookte spekblokjes
* 1 zak prei-soepgroente
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 2 bouillontabletten


Verder heb je nodig



Keukenmachine


Een heerlijke, goedgevulde maaltijdsoep, die ook nog eens snel klaar is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Kikkererwten in zeef afspoelen en laten uitlekken.
Tweederde van kikkererwten pureren.
In pan olie verhitten.
Spekblokjes uitbakken.
Champignons, soepgroenten, tomatenpuree en kruiden toevoegen.
Op hoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
Kikkererwtenpuree, hele kikkererwten, verkruimelde bouillontabletten en 1 liter water toevoegen.
Soep aan de kook brengen en ca. 7 minuten zachtjes laten doorkoken.
Lekker met warm geroosterd brood en geraspte kaas.

Serveertip


Bron: Allerhande.

Bron

Allerhande (AH)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snert_site
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top