Turkse pilav
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Recept van een collega..is de moeite waard
Ingrediënten 4 personen
1 grote ui3 eetlepels olijfolie
1 theelepel ketoembar
? theelepel kaneelpoeder
? theelepel kruidnagelpoeder
300 gram rijst
1 kippenbouillonblokje
125 gram krenten
50 gram gepelde pistachenoten ( als je een zakje koopt van jack klijne dan is die hoeveelheid gelijk aan 50 gram gepelde)
zout en peper
2 eetlepels dille
1 dubbele kipfilets
Bereidingswijze
pel de pistachenoten.
snijd de kipfilets klein en bak ze.
Snipper de ui en verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig.
Bak de kruiden mee tot ze gaan geuren.
Bak de rijst al omscheppend in een wok tot ze omhuld zijn met een laagje vet.
Verkruimel het bouillonblokje er boven en voeg 6 dl. Water toe.
Kook de rijst gaar in 20 minuten.
Laat ondertussen de krenten wellen in heet water en laat ze daarna goed uitlekken.
Rooster de nootjes in een droge koekenpan goudbruin.
Schep de kip, nootjes en krenten door de rijst.
Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de dille erover
Eet smakelijk
Serveertip
Serveer met een lekker knapperige salade