Gevulde Aubergine (Turks)

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2003
  • Gevulde Aubergine (Turks)

    Gevulde Aubergine (Turks)

    Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt.
Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 50 gram boter
- 4 aubergines
- pond rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 2 grote uien
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 grote vleestomaten
- handjevol peterselie
- peper, zout en paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- grote braadpan
- zeef
- braadslede
- pan met olijfolie om de aubergine in te
bakken
- kom

Voorbereiding

aubergine schillen, uithollen en zout er over strooien.
Dit voorkomt dat de aubergine teveel olie opneemt als het gebakken wordt.
De vleestomaten schillen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Knoflook klein snijden of in een knoflookpers doen en bakken in de boter, ondertussen de uien fijn snijden en fruiteren.Als de ui wat glazig is de rundergehakt erbij doen en rullen. Breng wat peper en zout om het gehaal op smaak te brengen. Dan komt er 1 eetlepel tomatenpuree bij en goed doorroeren.Tomatenblokjes erbij doen en het geheel goed doorlaten pruttelen.
Eventueel op smaak maken met zout, peper en paprikapoeder.
Ondertussen olie opwarmen (moet wel goed heet zijn) en de aubergine er in bakken totdat de aubergine licht bruin is en daarna goed laten uitlekken op een stuk keukenrol.
Het gehaktmengsel van het vuur halen en in een zeef het gehaktmengsel laten uitlekken in een kom.
Handjevol peterselie bij de uitgelekte gehaktmengsel doen en goed doorroeren.
De uitgelekte aubergine vullen met het gehaktmengsel en in de braadslede leggen.
De sap van het gehaktmengsel in de braadslede gieten en dit geheel in de oven op 180 graden in 20 minuten bakken.
Eet smakelijk !

Serveertip

Dit gerecht is heerlijk met een tomatensalade en pilaf (turkse rijst).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

leenleenleen avatar
leenleenleen 09-05-2014

Was erg lekker!!!

anilorac avatar
anilorac 18-03-2004

Een heerlijk gerecht! Al vaak gemaakt en van genoten!

louisewolbert avatar
louisewolbert 04-10-2003

Hmmm oogt heerlijk :-) Deze neem ik mee naar m,n pagina, en ga het bereiden met lamsgehakt. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten