Aardappel-knoflooksoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2003

Misschien dat de naam van deze soep je niet meteen doet watertanden, maar ik wil je vragen dit recept toch eens uit te proberen. Want geloof me, het is echt heel erg lekker. Een romige soep met o.a. fetakaas!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 aardappelen; 1 middelgrote prei; 4 knoflooktenen; 600 ml kippen- of groentenbouillon (zelf heb ik groentenbouillon gebruikt); 50 ml slagroom; 1 el bieslook; 1 el feta
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de knoflook schoon en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Snijd de bieslook fijn.

Bereidingswijze

Doe de aardappelen, prei en knoflook met de bouillon in een middelgrote pan en breng aan de kook. Laat de bouillon met het deksel half op de pan 15 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Roer de slagroom en het bieslook erdoor. Bestrooi met de feta.

Serveertip

Bron: Elke dag lekker. Eigentijdse recepten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 26-01-2005

Ga het proberen. Louise

moetie-inge avatar
moetie-inge 27-12-2003

hoi, zoals je al zei klinkt vreemd maar wel erg lekker je hebt helemaal gelijk. Met wat gehaktballetjes of een rookworst een lekkere zaterdag soep een aanrader!!!!!!!!!!!! groet inge

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten