Stoverij van Everzwijn met Trappist

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2003

voor 4 personen:van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
700 g everzwijn, bil of schouder;
1/2 l Trappist, geen bittere (Rochefort 8);
3 uien, in ringen;
1 snee wit brood;
1 bouillonblokje;
4 el graanmosterd;
1 l water;
4 el bloem;
tijm, laurier;
boter;
suiker, balsamico-azijn ;
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

- Kruid het vlees en bak het bruin in de pan. breng het over in een hoge brede braadpan en overstrooi met de bloem.
- Blus intussen de pan met het water om het bakbruin los te maken.
- Overgiet nu de stoverij met het water, bier, bouillonblokje en voeg ook de uien, tijm en laurier toe.
- Smeer het brood met de mosterd en leg op de stoverij.
- Laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met suiker en balsamico-azijn.

Serveertip

- Lekker met puree, verrijkt met wortelblokjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten