Stoverij van Everzwijn met Trappist
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 10-02-2003
voor 4 personen:van "vifke"
Ingrediënten
700 g everzwijn, bil of schouder;1/2 l Trappist, geen bittere (Rochefort 8);
3 uien, in ringen;
1 snee wit brood;
1 bouillonblokje;
4 el graanmosterd;
1 l water;
4 el bloem;
tijm, laurier;
boter;
suiker, balsamico-azijn ;
Benodigdheden

Bereidingswijze
- Kruid het vlees en bak het bruin in de pan. breng het over in een hoge brede braadpan en overstrooi met de bloem.
- Blus intussen de pan met het water om het bakbruin los te maken.
- Overgiet nu de stoverij met het water, bier, bouillonblokje en voeg ook de uien, tijm en laurier toe.
- Smeer het brood met de mosterd en leg op de stoverij.
- Laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met suiker en balsamico-azijn.
Serveertip
- Lekker met puree, verrijkt met wortelblokjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties