1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Mongools Lamvlees met uien

Mongools Lamvlees met uien

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2003

Ingrediënten 4 personen


* 450.gr lamsvlees in reepjes 5cm.
* 1 eiwit
* 2 teentje knoflook in plakjes
* 1/2 tl vijkruidenpoeder
* 1 cm. gesneden gember
* 1 el maizena
* 1/2 el soyasaus
* 3.5 el rijstwijn of sherry
* 2 el water
* 3 el olie
* 6 bosuitjes, fijngesneden


Verder heb je nodig


Wok


De Mongoolse invloed is te merken aan de vele lamsgerechten in het noorden van China, waar deze vleessoort gelievder is dan in welk deel van China ook

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het vlees met de eiwit,knoflook, vijfkruidenpoeder, gemberwortel, 1tl soyasaus en 1 tl maizena.

Meng de rest van d soyasaus, maizena, wijn en water.

Bereidingswijze

Verhit de wok en doe de olie erin.
Voeg wanneer de olie begint te roken het vlees toe. Temper dan de hiitebron en roerbak het vlees 3-4 min. to het lichtbruin wordt.

Uit de wok scheppen en apart houden.
Doe de uitjes en het soyasaus/wijnmengsel in de wok en roer dit tot het begint te binden.
Leg het vlees terug in de wok en laat 3-4 min. zachtjes sudderen of tot het vlees gaar is.
Serveer dit als hoofdgerecht



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pagode


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pagode
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top